Technologie kuchařských prací
Učebnice pro výuku na středních odborných školách je určena studentům se specifickými potřebami, konkrétně pro studenty s lehkým mentálním postižením. Zahrnuje učivo všech tří ročníků oboru.
Cílem učebnice je poskytnout studentům teoretické vědomosti potřebné k úpravě surovin a k výrobě pokrmů z těchto surovin podle nejnovějších poznatků o výživě a potravinách a o způsobech zpracování potravin po stránce technologické, ekonomické a technické. Zahrnuje tato témata: předběžná příprava potravin, základní tepelné přípravy pokrmů, polévky, přílohy a doplňky k hlavním pokrmům, bezmasé pokrmy, omáčky, příprava různých druhů masa, studená kuchyně, moučníky, zmrzliny, saláty, nápoje, dietní stravování, cizí kuchyně, polotovary. Učebnici ilustrovala Renáta Pilzová.
Platná schvalovací doložka MŠMT:
Schválilo MŠMT č. j. 10013/2012-27 dne 26. 4. 2012 k zařazení do seznamu učebnic pro střední vzdělávání – Stravovací služby, RVP oboru 65-51-E/01 Stravovací služby a ubytovací služby a 65-51-E/02 Práce ve stravování, vzdělávací oblast Technologie přípravy pokrmů, s dobou platnosti šest let.
- Autor
- Šebek
- Předmět
- technologie
- Určeno pro
- Odborná učiliště a praktické školy
- Poznámka
- 4. vydání; 152 stran
ISBN 978-80-7216-357-1